Szolgáltatások

Kiscsoportos, testfókuszú, gyakorlatias, páros szülésfelkészítő

Minden résztvevő ajándékot kap!

2024 első félévére a fennmaradó időpontok:

április 20, május 25, június 29.

 

Miért fontos a felkészülés?

A szokásos szülésfelkészítőktől eltérő, holisztikus szemléletű, testfókuszú műhelymunkára hívlak kísérőddel. 

Ezen az alkalmon lehetőségetek lesz érzelmileg egymásra hangolódni, a nagy esemény előtt megtalálni azokat a kardinális pontokat melyek mentén együtt tudtok majd működni a vajúdás folyamatában. Emellett új felismerésekkel gazdagodhattok párkapcsolatotokban és a családdá válás folyamatában egyaránt.

 

Az önmagunkba vetett hit rendkívüli fontosságú gyermekünk világrahozatalában és egy szép, vágyott szülésélményhez sokszor nem kell más, mint egy támogató partner és különböző módszerekkel megtalálni magunkban női őserőnk forrását, mely évezredek óta minden szülő nőt segít az anyává válás útján.

 

A GYAKORLATORIENTÁLT FELKÉSZÍTŐ KERETÉBEN RÉSZLETESEN FOGLALKOZUNK:
– A hatékony ellazulást segítő légzéstechnikákkal, megtanítok 8 bizonyítottan hatásos és eredményes légzéstechnikát, mellyel bele tudsz lazulni a folyamatba és könnyedén együttműködhetsz a testeddel és a vajúdással.
– A befelé fordulást és ellazulást segítő relaxációs és vizualizációs gyakorlatokkal ,köztük egy rendkívül hatékony „fájdalomgyakorlattal”, mellyel átalakíthatod a fájdalomhoz fűződő kapcsolatodat.
– A partner szerepével és támogató jelenlétével a szülésnél. Miért jó, ha ott van veled a párod és hogyan tud téged támogatni?
– Hatékony testhelyzetekkel a vajúdás és szülés támogatására
– A vajúdás lélektani és fiziológiai szakaszaival, a szülés folyamatával
– Félelmeid gyökereinek feltárásával és azok eloszlatásával
– A szülési összehúzódások és a fájdalom természetével – barát vagy ellenség?
– Különböző masszázstechnikákkal, a gát védelmével és az illóolajak szerepével a szülés és az azt megelőző hetek során
– A szülésre való felkészülés gyakorlati kérdéseivel (pl. életmód, étkezés, mozgás, mikor induljunk a kórházba, mit vigyünk magunkkal stb.)
– Az aranyóra, a korai kötődés fontosságáról
– Az anya és bababarát irányelvekkel
– A szülés utáni hetek, hónapok eseményeivel és az anyává válás folyamatának várható kihívásaival: szoptatás, gyermekágy, szülés utáni regeneráció fontossága és lépései, babahordozás, hozzátáplálás, napi rutin kialakítása, altatás és a szülés utáni érzelmi változások kezelése.

 

A FELKÉSZÍTŐ VÁRHATÓ HATÁSAI:
– magabiztosabbá válsz, nő az önmagadba vetett hited a szüléseddel kapcsolatban,
– mivel újra bízni kezdesz az ösztöneidben, félelmeid nagy része megalapozatlanná válik,
– kísérőddel hatékonyan összehangolódtok és önbizalmatok megerősödik a szülés tekintetében,
– minden felmerülő kérdésedre választ kapsz a szüléseddel kapcsolatban.

 

A FELKÉSZÍTŐT TARTJA:
Ibolya Emese, kismama-, és nőijóga oktató, tapasztalt szülésfelkészítő dúla, babamasszázs oktató, női testtudatosság oktató, holisztikus női coach, képződő kineziológus, háromgyermekes édesanya

 

RÉSZVÉTELI DÍJ:
28.000 Ft/pár

 

JELENTKEZÉS:
a 30 470 8812-es telefonszámon, vagy az info@ibolyaemese.com e-mail címen.

 

AJÁNDÉK:
Minden résztvevő egy alapos jegyzetet és egy kimondottan kismamáknak szóló gátizomtorna hanganyagot kap tőlem ajándékba, melyet napi szinten gyakorolhat, egészen a szülésig.
Amennyiben nem felel meg az időpont, egyéni felkészítésre is van lehetőség.

 

RÉSZTVEVŐI VISSZAJELZÉSEK KORÁBBI FELKÉSZÍTŐIMRŐL:

„Nagyon sokat segített a pozitív, nyugodt személyiséged, hogy az első pillanattól el tudtunk lazulni, nem feszengtünk. Az egész felkészítő annyira volt gyakorlatias és egyben spirituális is, mint amilyennek lennie kellett. Nem voltak felesleges mellébeszélések és tényleg személyre szabottnak is éreztük, nem pedig egy klisékkel teli, betanult felkészítésnek. Mindketten pozitívan, megerősítve távoztunk. Köszönjük szépen.”

“Köszönjük Csabával a szombatot, nagyon tetszett mindkettőnknek! Már több felkészítőn voltunk, de mind csak ülős, elmélethallgatós volt. Csabának is nagyon tetszett hogy mozgásos és gyakorlati volt nálad mindaz amit eddig csak elmondtak! Szóval köszönjük még egyszer .”

„Zseniálisnak találtuk mindketten. Nagyon tetszett, hogy a lelki
spektrum a ráhangolódással és a gyakorlatokkal is hangsúlyt kapott.
Rendkívül hasznos volt, hogy váltakoztak az informatív és a gyakorlati
részek és külön szeretném megköszönni a kedves, támogató és őszinte
beszélgetést. Különösen kedves, karizmatikus és közvetlen embernek
ismertünk meg, ami természetesen sokat segített az amúgy nagyon
hasznos felkészítés mellett.”

„Tökéletes volt. Erre számítottam. Minden benne volt. Egy kis beszélgetés, tapasztalat megosztás, egymásra hangolódás, mozgás, tippek, és megnyugtató javaslatok. Szerintem a legfontosabb, amit kaptunk, hogy hogyan tud részt venni az apuka a szülésben. Hogyan tud segíteni, és hogyan tud ő is aktív részese lenni ennek a csodás folyamatnak. Erre nagyon sok ötletet adtál Emese. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen gyakorlatokkal mennyire megkönnyítheti a párunk a vajúdást. Nagyon fontosnak tartom, hogy az apuka is úgy érezze, hogy tud segíteni, ne csak passzív szemlélőként élje meg ezt az egész folyamatot.”

 

Várlak kísérőddel ezen a belső utazáson!

Emese – kísérőd az anyaság útján