Miért van szükséged pozitív megerősítésekre?

IMG 7903

Számtalan helyzetben megtapasztaltam életem során, hogy a tudatom pozitív tartományba terelése már önmagában elég, hogy kimozdítson egy megrekedt helyzetből és ha konkrét lépéseket is teszek a célom megvalósulása felé, az egy idő után meghozza a kívánt eredményt.

Első emlékem a pozitív gondolkodásról és a belső megerősítésekről gimnazista koromból származik, amikor Louise L. Hay: Éld az életed című könyve a kezembe került és lenyűgözve olvastam a benne bemutatott technikákról. Az önszuggesztiókat akkoriban kezdtem alkalmazni, s tisztán emlékszem, ahogy az akkortájt rendkívül fájdalmas menstruációs görcseim fokozatosan megszelídültek a módszer alkalmazásával.

Úgy éreztem hazataláltam!

A megerősítéseket azóta is egyfajta kapaszkodónak tekintem a hétköznapokban, melyeket újra és újra tudatosítva egyre közelebb kerülök a vágyott állapothoz.

Kicsi korunkban rendkívül nyitottak vagyunk a világra, természetesnek vesszük, amit a szüleink, tanáraink, vagy más felnőttek mondanak nekünk: „Ne sírjál! Ne húzd az időt! Szedd össze magad!” S mi mindent megteszünk, minden elvárásnak igyekszünk megfelelni, hogy elfogadjanak és szeressenek. Ezeket a feltételeket mások határozták meg, s semmi közük nem volt valódi értékeinkhez.

Ezért nagyon fontos, hogy pozitív vagy negatív a belső monológunk, hogyan beszélünk magunkhoz, s milyen üzenetekkkel látjuk el tudatunkat nap, mint nap.

kivansagtablaA szavakon túl vizuális megerősítésekre is szükségünk van, ezért készítem el a kívánságtáblámat minden évben, lehetőleg női körben, hogy aztán egy jól látható helyen elhelyezve, nap, mint nap ránézve, „bevonzhassam, megteremthessem” annak tartalmát.

Vagyis a hangsúly a figyelemenergián van: a pozitív megerősítések egy eszközt jelentenek arra vonatkozóan, hogy ebbe a pozitív energiamezőbe tereljük figyelmünket és rendszeresen egyfajta önszuggesztióval segítsük céljaink létrejöttét. Hisz amit gondolsz, hiszel, vagy gyakran ismételsz magadnak, az esélyesebb, hogy megvalósul, mint amit soha, vagy csak ritkán hívsz be a gondolataidba és az érzésvilágodba.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ennyi elég és hátra is dőlhetsz. Mindez csak akkor válik valóra, ha kemény, kitartó, szívós munkával teszel is érte. Minden egyes nap.

Hiszek abban, hogy teljes mértékben felelősek vagyunk mindazért, ami az életben történik velünk és minden egyes gondolatunk a jövőnket alakítja. A változás kulcsa ott van bennünk, legbelül.

Teremtésben gazdag napokat kívánok:

Emese

Megerősítésekért látogass el Youtube csatornámra:

Pozitív megerősítések foganni vágyóknak: https://youtu.be/t-WG0R610Cc?si=F-NlkeY6cEbEWhGW

Pozitív megerősítések kismamáknak: https://youtu.be/1r1lHsFTuic?si=BSPZ4WgbUnjNk00M

Pozitív megerősítések anyáknak szülés utánra: https://youtu.be/STr0u_q4WXk?si=b2xzcHys3Bac0CNO

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük