Meddőségtől a termékenységig program – eddigi eredmények

anya gyermekKészítettem egy kimutatást a Meddőségtől a termékenységig programom első, 2023-as évéről.

Hatvannyolcan döntöttek úgy, hogy csatlakoznak valamelyik csoporthoz és átlagban minden tanfolyam során megfogant egy baba, volt ahol kettő is. Itt a tanfolyam során megfogant babákról beszélek, akik később fogantak, azokat nem említem ebben az esetben.

A programot úgy építettem fel, hogy a csoportélményeken túl egyéni folyamatokra is legyen lehetőség, ahol reflektálhatnak a résztvevők a folyamat során történő megéléseikre, hogy minél mélyebben épülhessenek be az átélt tapasztalatok. Az egyéni konzultációk legfontosabb tanulsága az volt, hogy a legtöbb résztvevő nehezen találja meg az időt, energiát arra, hogy önmagára fordítson kellő figyelmet.

A munkahelyi stressz, a feladatok sokasága, a határidők és a sokféle téren való megfelelni akarás egyszerűen felemészti az embert, ami sok esetben rendszertelen ciklushoz, nőgyógyászati panaszokhoz, meddőségi problémákhoz vezet.

Többeknek új élmény, megtapasztalás volt a ciklusuk követése, az azzal való összehangolódás és az a testtudatosság, amire hívnak a jóga,- és termékenységfokozó gyakorlatok, a meditációk és a kapcsolódó önismereti feladatok során átéltek.

Az én módszerem abban más, mint a legtöbb hasonló program, hogy a test mellett a lélek számára is támogatást nyújtok. Sokaknál tapasztaltam, hogy magukra vannak hagyva a nőgyógyászok, meddőségi centrumok által, ahol nagyüzemben folynak ugyan a reprodukciós folyamatok, de nincs, aki megvigasztalja, erőt öntsön a sokszor kétségbeesett, a helyzetüket már-már kilátástalannak látó nőkbe.

Holott enélkül nagyon nehéz.

Nem mindegy hogy lelkileg felemészt-e minket, vagy akár a párkapcsolatunkat is ez az sokszor évekig tartó embertpróbáló folyamat, vagy sikerül mélyebb belső sérülések nélkül megtalálni a babánkhoz vezető utat.

Ezért tartok minden hónapban meditációt a Foganásra hangoló – Ibolya Emesével Facebook csoportomban, s osztok meg rengeteg hasznos közérdekű információt, tudást a sikeres fogantatás érdekében.

Hiszem, s tudom, hogy minden nő képes önmagát meggyógyítani, csak meg kell találnia a számára megfelelő segítőt, utat, módszert, hogy az álom valósággá válhasson.

Induló tanfolyamaim időpontját keresd honlapomon az Aktualitások között.

Várlak:
Emese – kísérőd az anyasághoz vezető úton

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük